Жестокост срещу животните разтревожи жителите на квартал Надеждав София. Отрова,

...
 Жестокост срещу животните разтревожи жителите на квартал Надеждав София. Отрова,
Коментари Харесай

Младо семейство трови бездомни животни в София

 

Жестокост против животните разтревожи жителите на квартал " Надежда " в София. Отрова, премесена с храна, беше разпръсната пред един от блоковете. Това умъртви над 30 гълъба. А хората едвам съумели да спасят живота на котка, предава Българска национална телевизия. 

Кучето Рижко живее пред блок 140 в " Надежда " от бебе, към този момент 10 години. Целият вход се грижи за него, а когато е студено, го прибират и вътре. От няколко години обче в блока живее младо семейство, което желае да прогони кучето. Хората от блока са очевидци по какъв начин различен път те са се опитвали да го убият.

" С ритници го видяхме по какъв начин го рита и по какъв начин го изкарва с ритници, а преди този момент някой се опита да го обеси ", сподели Боряна Солакова.

Затова в този момент хората са уверени, че това е бил следващият опит за ликвидиране на Рижко. Заради бързата реакция на Боряна обаче, кучето не съумява да се " почерпи " с отрова. Не подобен шанс има котето, което също живее там. То хапва от отровната храна, след което с часове наред се мъчи на земята. Боряна реагира като му дава прясно мляко със спринцовка, а след това незабавно го води до ветеринарен доктор.

" Беше му засеганат белият дроб, бъбреците, черният дроб и сърцето ", изясни Боряна Солакова.

В последна сметка лекарите съумяват да спасят котето и през днешния ден към този момент е добре. След опита за ликвидиране на бездомните животни от блок 140 хората викат полиция и пускат тъжби, с изключение на към Второ районно ръководство, и към прокуратурата.

" Причиняване на гибел наказването е до 3 години затвор и 5000 лв., би трябвало да се обърне огромно внимание, писахме и до основния прокурор ", сподели Мария Николова, фондация ДАРА.

И отровеното коте, и кучето Рижко, който извади шанс и не съумя да яде от храната с отрова, са кастрирани и обезпаразители, имат си къщички и паспорти и са любимци на всички от блока. Отношението към тях е образец за хуманно отношение към бездомни животни и всяко посягане над тях е подсъдно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР